GoedkoopGroepenKastVervangen.nl is onderdeel van Intelligent Solutions.
Ruim 15 jaar ervaring als erkend installateur.

We werken door heel Nederland

en we kunnen binnen 2 weken uitvoeren

06 - 27 87 90 11

Neem contact op

InstallQ keurmerk vertrouwde installateur
erkend installateur

Tijd voor vervanging van..

Groepenkast / Meterkast

Een groepenkast vervangen is meestal noodzakelijk bij een uitbreiding van de bestaande elektrische installatie. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe keuken, waardoor er meer elektrische apparaten een aparte groep nodig hebben. De oude groepen- en meterkast moet dan vervangen of uitgebreid worden met een extra installatie-automaat, aardlekschakelaar of een hoofdschakelaar.

U kunt ons inschakelen voor de volgende werkzaamheden:

  • groepenkasten plaatsen
  • nieuwe groep(en) plaatsen
  • gaslek opsporen
  • gasaansluitingen 
  • en nog veel meer

Een veilige groepenkast is van cruciaal belang in een woning om verschillende redenen:

Elektrische veiligheid: De groepenkast is het hart van het elektrische systeem in uw woning. De groepenkast verdeelt elektriciteit naar verschillende circuits (groepen) in de woning. Een goed ontworpen en correct geïnstalleerde groepenkast zorgt ervoor dat de elektrische stroom veilig wordt verdeeld en voorkomt overbelasting en kortsluiting. Hierdoor wordt het risico op elektrische branden, schokken en andere elektrische gevaren geminimaliseerd.

Bescherming van apparatuur: Een groepenkast bevat zekeringen of automatische zekeringen (zoals automaten) die apparatuur en bedrading in uw huis beschermen tegen overbelasting en kortsluiting. Is er een elektrische storing? Dan wordt de stroom naar de betreffende groep automatisch uitgeschakeld, waardoor schade aan apparatuur wordt voorkomen.

Brandpreventie: Elektrische branden kunnen worden veroorzaakt door oververhitte bedrading, defecte apparatuur of kortsluiting. Een goed functionerende groepenkast helpt bij het voorkomen van oververhitting en kortsluiting door het regelen van de stroomtoevoer en het uitschakelen van circuits wanneer dat nodig is, waardoor het risico op brand aanzienlijk wordt verminderd.

Veiligheid voor u en uw gezin: Een veilige groepenkast beschermt niet alleen uw eigendommen, maar ook de mensen in uw huis. Het voorkomt elektrische schokken en letsels door ervoor te zorgen dat de onmiddellijk onderbroken wordt wanneer er een probleem is met het elektrische systeem.

Regelgeving en wettelijke vereisten: In veel landen zijn er wettelijke voorschriften en bouwvoorschriften die vereisen dat groepenkasten aan bepaalde normen voldoen. Een veilige en conformistische groepenkast is essentieel om aan deze voorschriften te voldoen en om ervoor te zorgen dat uw woning veilig en legaal is.

Kortom, een veilige groepenkast is van essentieel belang om de elektrische veiligheid in uw woning te waarborgen, apparatuur te beschermen, branden te voorkomen en te voldoen aan wettelijke voorschriften.

Het is daarom raadzaam om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen om uw groepenkast te installeren, te onderhouden, te inspecteren om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert en aan alle veiligheidsnormen voldoet.

De afgelopen jaren hebben we al duizenden meterkasten mogen vervangen

0 +
Tevreden klanten
erkend installateur
0 +
Groepenkasten vervangen